Nummerbehoud

Wanneer je gaat overstappen van provider is in de meeste gevallen het behouden van je nummer wel zo prettig. De meeste mensen hebben hun huidige nummer toch al een lange tijd en dat betekent dus dat het nummer in de loop van de tijd aan veel mensen is gegeven, mensen van wie je misschien verwacht of hoopt dat ze je ooit nog eens bellen en dat betekent dus dat je dan nog wel hetzelfde nummer moet hebben als je gaat overstappen naar een andere mobiele telefoon provider. Uiteraard is nummerbehoud gewoon mogelijk bij elke provider waarbij je een telefoon abonnement kunt gaan afsluiten.

Geef nummerbehoud door bij overstap

Als je een nieuw telefoon abonnement gaat afsluiten moet je natuurlijk wel even doorgeven dat je gebruik wilt maken van nummerbehoud. Anders kan je nieuwe provider niet weten dat je van deze dienst gebruik wilt gaan maken en zul je een nieuw nummer krijgen. Als het zo is dat je nu alvast op zoek bent naar een nieuw telefoon abonnement, omdat je weet dat bijvoorbeeld over een paar weken je huidige abonnement afloopt kun je gewoon aangeven dat op een bepaalde datum je contract afloopt en dat je wilt dat vanaf dat moment de overstap is geregeld en dat dus ook vanaf dat moment je huidige telefoonnummer op de nieuwe simkaart actief wordt.

Dit wordt dan natuurlijk ook zo voor je geregeld. Je krijgt dan gewoon de simkaart al thuis gestuurd. Deze is ook te gebruiken, maar heeft een ander telefoonnummer dan wat je nu hebt. Daarnaast is het abonnement dat je hebt afgesloten op dat moment nog niet actief en zijn dus alle kosten die je bij je nieuwe provider buiten de bundel kosten tot de datum die je hebt aangegeven voor de overstap. Op die datum zal je nieuwe simkaart je oude nummer krijgen en is je abonnement dus definitief actief.

Previous post:

Next post: