Bellen via 4G met Tele2

Inmiddels weet je waarschijnlijk al dat telefoon provider Tele2 flink bezig is met 4G en dat zij uiterlijk aan het einde van 2014 dit toch wel volledig voor elkaar willen hebben. Waar we 4G natuurlijk met name met internet associëren zal het ook mogelijk worden om middels 4G te gaan bellen met elkaar. En dat is dus ook iets waar bij Tele2 de focus op ligt, want zij willen dus graag nog dit jaar aan consumenten de mogelijkheid bieden tot 4G bellen. Voor goedkoop bellen kon je altijd al bij Tele2 terecht, maar straks dus ook voor 4G bellen, alhoewel natuurlijk wel te verwachten valt dat dit mogelijk een duurdere variant op het ‘normale’ bellen zal gaan zijn.

Tele2 mogelijk eerste provider met 4G bellen

In Nederland is het nog niet mogelijk om via 4G te gaan bellen, maar als Tele2 dat dit jaar voor elkaar krijgt om aan te bieden zullen zij de eerste provider in ons land zijn. Andere providers richten zich met name op 4G internet op het moment, maar ook bij hen zit 4G bellen er in de toekomst mogelijk in. Bekend is bijvoorbeeld dat telefoon provider Vodafone ook bezig zou zijn met het bekijken van de opties.

Waarom 4G bellen?

Je vraagt je misschien af waarom 4G bellen mogelijk moet worden gemaakt en wat er zo aantrekkelijk aan is in verhouding tot wat we nu al kennen. Dat is natuurlijk normaal, maar volgens Tele2 zou het zo moeten zijn dat 4G bellen wel degelijk wat voordelen heeft. Net als bij 4G internet zou ook bij 4G bellen de kwaliteit omhoog moeten gaan en zou ook de verbinding sneller tot stand moeten kunnen worden gebracht. Bellen met 4G zal mogelijk wel invloed op de beltarieven hebben, maar het is even afwachten wat Tele2 hier precies mee van plan is.

Previous post:

Next post: